Att gå i terapi

Att gå i terapi handlar om att vilja må bra

Anledningar att gå i terapi kan vara många. Du kanske kan känna dig vilsen, ensam, orolig, stressad eller överväldigad av livet som pågår. Orsaker till detta kan vara sådant som svårigheter i relationer, förluster, uppbrott som vid skilsmässa, arbetslöshet eller dödsfall.

Terapin kan också handla om att du vill förverkliga det du längtar efter och utveckla sidor hos dig själv som inte riktigt kommer till uttryck idag – att gå din väg i livet.

Ibland vet man inte vad man behöver eller vad man längtar efter eller ens vad det är som skaver i livet, bara att det är något som inte känns bra.

Du är välkommen precis som du är, med det som du har med dig.

Hur går det till?
Varje terapiprocess är individanpassad, därför är ingen terapi den andra lik. Oftast börjar den terapeutiska processen med att vi tittar närmare på din nuvarande situation och din tidigare historia. Vi utforskar om du har tankar, känslor eller beteenden som inte är konstruktiva i ditt liv. Vi pratar också om hur du skulle vilja ha det i ditt liv. Hur dina behov och din längtan ser ut. Hur du kan hitta en riktning i livet som känns berikande för dig.

Psykosyntesen ger utrymme att använda olika metoder beroende på din situation och dina behov. Exempel på vad som kan inkluderas i terapin utöver samtal kan vara mindfulness, kroppsmedvetenhet, guidade meditationer, symboler och metaforer, bilder, drömmar, att måla, gestaltning med mera.

Vi träffas utifrån ditt behov. Beroende på vad du kommer med, var du befinner dig och vart du vill nå så tar terapin olika lång tid. Det är också du som väljer.

Boka tid för samtal

Vi möter dig gärna, välkommen att boka tid
Sök