Michelle Torres Borg

diplomerad Psykosyntesterapeut

Michelle Torres Borg  

Jag tar emot samtalsklienter över 18 år på plats i Göteborg och online, på svenska och engelska. 

Therapy in English available


 

Samtalsterapi - varför och för vem?

Du har kanske kommit till en plats i livet där det känns svårt att komma vidare på egen hand? Behöver du ge dig själv utrymme för att växa och mogna som människa? Psykosyntes används för våra livskriser, sorger, relationsproblem, för självförverkligande och frigörande av vår kreativitet.

Tillsammans möter vi det som tynger dig, skapar oro, sorg, ångest eller stress, det som behöver komma fram och pockar på. Samtalsterapi hjälper dig att få syn på sammanhang som påverkat dig i ditt liv och en djupare förståelse för dig själv och dina val i livet. Få ett vidgat perspektiv på relationen till dig själv, din familj, dina vänner eller relationer till ditt yrke och arbetsliv. 

Som terapeut finns jag där för att stödja dig på din väg till sjävkännedom och självförverkligande att bli den du är. Hos mig kan du få lov att helt enkelt prata ut om dina tankar och känslor som kanske aldrig fått pratats om, här finns utrymme för allt, det finns inga rätt eller fel i terapi.

Våra samtal är på dina villkor och jag använder olika metoder anpassad efter individ och situation. Jag tar emot dig över 18 år.

Hur ofta: Vi träffas en gång i veckan eller utifrån ditt behov – en session är 60 minuter och kostar 850 sek. För företag tillkommer moms
Plats: Vasaplatsen 3, 411 26 Göteborg, jag tar även emot online
Boka: Se lediga tider och boka i bokningskalendern
Kontakta mig: Du kan nå mig genom kontaktformuläret om du vill boka in en session eller vill ha mer information

Samtalsterapi innebär att genom samtal få stöd och hjälp med ett problem man har eller något man lider av. Man kan även gå i terapi för att få hjälp med att bättre förstå sig själv, för att få bra stöd i sin personliga utveckling, för att komma tillrätta med en jobbig livssituation. Samtalsterapin fungerar genom att du och terapeuten samarbetar och tillsammans hittar lösningar, strategier och verktyg som kan hjälpa dig att må bättre och ta dig närme ditt mål.

  • Samtal om stress, vart befinner du dig i livet och hur påverkas du av situationer i din vardag
  • Utforska och förstå din ångest, lyssna in vad beror den på och vad behöver skifta i dig för att må bättre
  • Uttrycka din sorg och utrymme för att bearbeta den
  • Lyssna inåt på din faktiska längtan och vägar för att nå dit (kärlek, skapande, kreativitet, spontanitet, trygghet, närhet, sätta gränser, lyssna in din vilja och dina behov, vad får ditt hjärta att sjunga)
  • Relationer och vad som kan förändras för att känna trygghet och få den kontakt du längtar efter
  • Få stöd och guidning kring livsförändringar 
  • Personlig och professionell utveckling, utforska och stärka det inre ledarskapet på djupet och bli mer av en dirigent av ditt eget liv
  • Coachande samtal för att stötta din utveckling och hitta dina styrkor samt förhållningssätt som hjälper dig att komma till klarhet och fatta beslut kring det coachande ämnet som är viktigt för dig
Den persoliga psykosyntesen handlar om att lära känna sina viktigaste beteendemönster och utvecka förmågan att bli mer flexibel och använda fler delar av oss själva som av olika anledningar inte har fått utvecklats eller ta plats. Välfungerande relationer bygger på förmågan att se sig själv lite utifrån.

Om mig
Jag har varit verksam som samtalsterapeut sedan 2018. Psykosyntesen som terapiform har varit omvälvande och otroligt hjälpsam för mig och min personliga utveckling. Jag har fått förståelse för hur jag har formats och fått verktyg för att förändra mig själv inifrån. Psykosyntesen och dess grund är en stor del av min inre kompass i hur jag kan förhålla mig till livet och relationer från en tryggare plats i mig själv. Jag hade önskat att jag hade hittat denna terapiform tidigare, redan som ungdom där vi oftast är sköra och är en aningen (kanske mycket vilsna) i livet och den där resan in "i vuxenlivet". En av mina viktiga uppdrag i livet efter att själv gått i terapi och förstått vilket skifte det innebär är att kunna stödja  människor och hjälpa dem att hitta tillbaka till sitt sanna Jag. På djupet förstå sig själv bättre och ta sig över det som hindrar längtan och tillbaka till det som är meningsfullt i livet.

Jag har arbetat flera år inom it-branchen som projektledare (RTE, Program Manager, Lean Agile Leader)  och teamcoach (Scrum Master och team utveckling). I mina roller är en stor del att öka förmågan att leda och utveckla team till nästa nivå. Det innebär att kunna genomföra ett uppdrag (förändringsprocess) från start till avslut när den önskade målbilden uppnåtts. Som teamcoach och livscoach arbetar jag utifrån ICFs (International Coach Federation) 11 kärnkompetenser. 

Varmt välkommen!

Michelle Borg 
Diplomerad Psykosyntesterapeut
Auktoriserad RACS Councellor®, europeisk nivå
Diplomerad Livscoach Grund ackrediterad och kvalitestssäkrad utbildning av ICFs (International Coach Federation).
Team Coaching Avancerad
Medlem i Psykosyntesföreningen: har ansvarsförsäkring och tystnadsplikt, går i regelbunden handledning och kontinuerlig fortbildning samt följer etiska regler

Så här säger mina klienter
"Michelle är varm och inkännande. Med sin närvaro och förmåga att bygga tillit har jag fått vägledning och stöttning i att utforska sidor av mig själv. Det har givit mig större förståelse för mina agerande och en större närvaro i nuet. Jag är så tacksam för alla fina samtal med Michelle! ”

For there is always light,
if only we're brave enough to see it
if only we're brave enough to be it

—Amanda Gorman

Kontakta Michelle

Sök